huisregels_5b8030bc2c030_phpC1ViGc

Huisregels

 • Alle dieren dienen ingeënt te zijn met de jaarlijkse cocktail. Voor de honden komt hier bijkomend een vaccin bij tegen kennelhoest (viraal + bacterieel : vraag na bij uw diernarts), voor katten tegen leucose (zit niet bij het jaarlijkse vaccin!). Indien uw dier niet correct is ingeënt, behouden wij ons het recht uw dier te weigeren omtrent de gezondheid van de andere dieren. Alle dieren moeten ontvlooid en ontwormd zijn.
 • Het Europees paspoort dient het dier steeds te vergezellen, indien u uw dier brengt zonder paspoort moeten wij dit helaas weigeren. Bij een controle door het FOD Dierenwelzijn wordt bekeken of wij alle boekjes van al onze gasten hebben.
 • Er wordt afgerekend bij het brengen van de dieren. Bij langverblijf wordt er bij het brengen afgerekend voor de eerste 5 weken, daarna maandelijks bij het begin van de maandelijkse termijn.
 • Mannelijke honden ouder dan 6 maand dienen steeds gecastreerd te zijn (zie 'Werking' voor meer informatie). Chemische castratie is niet voldoende! Voor katten ligt onze grens op 8 maanden voor katers.
 • Wij aanvaarden géén loopse teefjes meer vanaf 2022. U begrijpt dat dat enorm moeilijk is voor aanwezige reuen, en vaak voor de loopse teef ook, die op een bepaald moment actief op zoek wil gaan naar een reu. Indien uw teef hier toch loops toekomt of loops wordt, wordt het dagtarief dubbel aangerekend.
 • Dieren die voor het eerst komen in een schoolvakantie of andere heel drukke/volzette periode, moeten eerst op voorhand komen inlopen. U vindt de uitleg daaromtrent terug bij honden -> werking. Indien er géén try out plaatsvindt voorafgaand aan het verblijf, kan het verblijf niet doorgaan! Dit voor de veiligheid van uw dier, en alle andere. Indien het voorschot van het werkelijke verblijf reeds werd voldaan, gaat dit verloren indien u geen try out daaraan laat voorafgaan.
 • Indien u de reservatie bevestigd wilt zien, dient er een voorschot te worden betaald. Bij annulatie gaat het voorschot verloren. Ook reservaties die op voorhand betaald werden worden bij annulatie niet terugbetaald.
 • Indien het dier niet tijdig wordt opgehaald zonder verwittiging van de eigenaar, wordt deze na drie dagen naar het asiel gebracht. Bijkomende kosten voor het verblijf en overbrenging naar het asiel zijn voor de eigenaar.
 • Brengen/ophalen van dieren buiten de openingsuren is geen optie. Dit uit respect voor de buren en ons privé-leven. Gelieve NIET door de ramen van ons huis te klimmen of over de poort te staan roepen indien u te laat bent!
 • Indien bij het brengen van uw dier door ons wordt vastgesteld dat hij/zij niet in goede gezondheid is, een besmettelijke ziekte heeft of agressie naar ons toe vertoont, nemen wij ons het recht voor dit te weigeren voor de veiligheid van de andere gasten. Het voorschot gaat dan verloren.
 • Achteraf gemelde verwondingen/ziektes kunnen niet op ons worden verhaald, wij werken met honden in groep en krijgen door het maken van een reservatie uw toestemming en goedkeuring hiervoor. Indien iets door ons wordt opgemerkt tijdens het verblijf, wordt dit u steeds onmiddellijk gemeld. Kosten tgv toegebrachte verwonding aan andere honden tijdens het verblijf vallen ten laste van de verantwoordelijke van het dier dat deze veroorzaakte.
 • Indien u uw verblijf na reservatie inkort, dient het bedrag volgens oorspronkelijke reservatie betaald te worden. Dit geldt eveneens voor honden die wij noodgedwongen (wegens ouderdom, ziekte,...) vroeger naar huis moeten sturen.
 • Honden die niet met soortgenoten om kunnen, verwijzen wij graag door naar een ander pension. Het is voor de dieren frustrerend om anderen te zien ravotten en er zelf geen deel aan te kunnen nemen. Wij nemen geen honden aan die het grootste deel van hun verblijf in hun kennel moeten blijven. Katten die niet met anderen om kunnen kunnen wij niet op langverblijf nemen van mei tem augustus.
 • Stukgebeten materialen dienen te worden vergoed. De prijs daarvan wordt u meegedeeld van zodra dat mogelijk is.
 • U verklaart zich akkoord met de accomodatie indien u uw hond bij ons achterlaat (de grootte van de kennel, hoogte, soort omheining van de loopweide,...).

Heeft u een vraag?

Contacteer ons vrijblijvend